Het klassieke slapen en boxspring

Bij 'klassiek slapen' is er een bedbodem of lattenbodem waarop een matras met één of meerdere zones wordt gelegd. Deze lattenbodems hebben beukenhouten latten. De bijhorende matras is dan vervaardigd uit 100% natuurlatex, latex (20% natuurlatex + synthetisch latex), koudschuim of andere.
Voor elke matras is het belangrijk deze regelmatig te draaien, zodat de veerkracht van het materiaal langer meegaat. Na ongeveer 10 jaar (afhankelijk van de slaap-omgeving) dient een matras te worden vervangen.
Kom ze proberen in onze slaapzone, er is zeker een matras die jou goed ligt!

Een polyethermatras bevat een kern van polyetherschuim.  Een stevige kunststof die al jaren op de markt is. Een klassieker dus, die u verzekert van een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Als u een harde matras wenst dan is dit wellicht voor jou, want ze is niet zo veerkrachtig.

Een koudschuimmatras of HR-matras wordt gevormd in koude mallen, vandaar de naam. De HR staat voor high resiliance, grote veerkracht dus.  Deze matras heeft dan ook een goed ondersteunend vermogen. Verkrijgbaar met verschillende zones en in de hardheid medium of hard, zoals u het wenst.

Latex kan natuurlijk zijn of synthetisch (mix-latex). De verhouding tussen beide kan variëren van 20% tot 100 % natuurlatex t.o.v. synthetisch latex.

Een matras in natuurlatex is voor 100% vervaardigd uit het melksap van de rubberboom. Latex heeft een grote veerkracht en rekbaarheid, wat een perfecte drukverminderende ondersteuning mogelijk maakt. De klassieke matrassen hebben 7  zones en kunnen variëren in dikte en hardheid.

De naturebox is een boxspring zònder metaal maar opgebouwd uit massief dennenhout en verende latten in 100% beuk, afgewerkt met biokatoen en 100% hennep/linnen stof. Hierop leg je de matras van Slaapwijzer met 7 zones in natuurlatex. Extra natuur en luxe heb je bij de gelaagde matras met tussenlagen in paardenhaar en hennep. Deze, alsook de klassieke 7-zones passen perfect op de naturebox. Slapen in de natuur!

Geverifieerd door ExactMetrics