Matrassen

Het klassieke slapen

Bij 'klassiek slapen' is er een bedbodem of lattenbodem waarop een matras met één of meerdere zones wordt gelegd. Deze lattenbodems hebben beukenhouten latten. De bijhorende matras is dan vervaardigd uit 100% natuurlatex, latex (20% natuurlatex + synthetisch latex), koudschuim of andere.
Voor elke matras is het belangrijk deze regelmatig te draaien, zodat de veerkracht van het materiaal langer meegaat. Na ongeveer 10 jaar (afhankelijk van de slaap-omgeving) dient een matras te worden vervangen.
Kom ze proberen in onze slaapzone, er is zeker een matras die jou goed ligt!

Een polyethermatras bevat een kern van polyetherschuim.  Een stevige kunststof die al jaren op de markt is. Een klassieker dus, die u verzekert van een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Als u een harde matras wenst dan is dit wellicht voor jou, want ze is niet zo veerkrachtig.

Een koudschuimmatras of HR-matras wordt gevormd in koude mallen, vandaar de naam. De HR staat voor high resiliance, grote veerkracht dus.  Deze matras heeft dan ook een goed ondersteunend vermogen. Verkrijgbaar met verschillende zones en in de hardheid medium of hard, zoals u het wenst.

Latex kan natuurlijk zijn of synthetisch (mix-latex). De verhouding tussen beide kan variëren van matras tot matras.

Een matras in natuurlatex is voor 100% vervaardigd uit het melksap van de rubberboom. Latex heeft een grote veerkracht en rekbaarheid, wat een perfecte drukverminderende ondersteuning mogelijk maakt. Bij deze matrassen is de hoes steeds uit het natuurlijke Tencel of Lyocel vervaardigd. De dunne matrassen zonder zones worden gecombineerd met een systeem zoals Flowsleeping en AOS van TEAM 7 (zie  ‘slaapsystemen’). Een dikkere latexmatras met duidelijke zones leg je op een gewone lattenbodem.